Van den Elzen Plants kiest voor Glastuinbouwgebied Siberië

Van den Elzen Plants heeft een flinke stap gezet naar een mooie en stabiele toekomst. De producent van aardbeien-, frambozen- en aspergeplanten kocht onlangs een perceel van circa 43 hectare op Glastuinbouwgebied Siberië. De helft van de oppervlakte is voorlopig bestemd voor de buitenteelt van frambozenplanten; de andere helft ingericht voor glastuinbouw, bedrijfsgebouwen, koeling en huisvesting. ‘Siberië biedt met de ruimte en grootschaligheid goede groeimogelijkheden voor Van den Elzen’, zegt een tevreden directeur Frank Coppens.

Ruimte voor groei
De aantrekkende markt voor aardbeien- en frambozenplanten was voor de leiding van Van den Elzen Plants enkele jaren geleden het sein om uit te breiden. ,,En dan niet door her en der een kasje te kopen”, zegt directeur Coppens, ,,maar door gericht te zoeken naar een toekomstgericht glastuinbouwgebied waar we echt uit de voeten kunnen. Die ruimte en grootschaligheid hebben we op Siberië gevonden. Onze eerste actie is de aanleg van een frambozenveld. Daarnaast wordt al gewerkt aan de verdere inrichting van onze nieuwe locatie. Wij kunnen ons in dat kader prima vinden in de slogan Ruimte voor groei, die Siberië voert. Hier kunnen wij onze wensen voor de toekomst verwezenlijken.”
Ook directeur Arnaud van der Eijk van Wayland Developments is zeer te spreken over de komst van Van den Elzen Plants naar Siberië. ,,Het is goed te zien dat ambitieuze bedrijven als Van den Elzen Plants durven te investeren in de toekomst. En het was van onze kant een goede keuze om in te zetten op de komst van telers van zacht fruit naar Siberië. De kavel waar Van den Elzen Plants zich nu heeft gevestigd, is tot nu toe het grootste perceel van het hele gebied. Dankzij deze overeenkomst komt de uitbreiding naar Siberië West een flinke stap dichterbij.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *