Glastuinbouwgebied Siberië breidt uit

Glastuinbouwgebied Siberië in Limburg breidt uit met circa 55 hectare. De beschikbare kavel ligt ten westen van het glastuinbouwgebied Siberië (Venlo). Het glastuinbouwgebied maakt onderdeel uit van Greenport Venlo en ligt op vijf minuten rijden van Duitsland. Voor ondernemende glastuinbouwbedrijven, in zowel groente- als (zacht)fruitteelt, die op zoek zijn naar schaalvergroting, biedt deze kavel volop kansen. De nabijheid van een grote Duitse afzetmarkt en de internationale exportmogelijkheden richting Europa zijn een pre.

Glastuinbouw met sterke internationale concurrentiepositie
Volgens Arnaud van der Eijk, commercieel directeur bij Wayland Developments, heeft het gebied zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. “Ik zie vernieuwers uit de agrarische sector, scholen, provincie en gemeenten nauw samenwerken aan innovaties op het gebied van gezonde en veilige voeding en andere groene producten. Greenport Venlo, waar Siberië en Californië onderdeel van zijn, heeft daardoor inmiddels een sterke internationale concurrentiepositie opgebouwd als hèt agro logistieke knooppunt Venlo.”

Groei door erfpachtconstructie
De groei van het glastuinbouwgebied Siberië is mede mogelijk gemaakt door het erfpachtbeleid van de Provincie Limburg. Via deze constructie koopt de Provincie de grond waarop een kas wordt gebouwd en verpacht de grond weer aan de ondernemer voor bepaalde tijd. Gedurende de looptijd van deze erfpachtconstructie heeft de ondernemer de mogelijkheid om de gronden van de Provincie te kopen. Ook gemeente Peel en Maas steunt  initiatieven van glastuinbouwondernemers.

Ontwikkelen met oog voor duurzaamheid
Binnen het glastuinbouwgebied wordt het Cradle-2-Cradle principe toegepast. Thema’s als energie, water, groenstructuren en mobiliteit spelen een belangrijke een rol bij de ontwikkeling van deze glastuinbouw hotspot. Arnaud: “Wayland Developments ontwikkelt altijd direct voor en met glastuinbouwondernemers. Wij zijn blij met de realisatie van een bio-energieinstallatie en de aanleg van een warmtenetwerk in het gebied. Er zijn al een paar interessante gesprekken gevoerd met glastuinbouw georiënteerde adviesbureaus, agrarische makelaars en geïnteresseerde ondernemers. Geïnteresseerden adviseren wij haast te maken om in gesprek te treden. Door de ideale kavelmaten en alle aanwezige duurzame energievoorzieningen verwachten we de nieuwe kavel van 55ha, die nog beschikbaar is, snel te verkopen.”

Voordelen van vestiging op Glastuinbouwgebied Siberië:
– Onderdeel van Greenport Venlo
– Direct ontsluiting via A67 (5 min. van Duitsland)
– Afzetmarkten, kennispartners en personeel aanwezig
– Ruime kavels voor glastuinbouw, 20ha, 40ha, 55ha
– Energievoorzieningen
– Direct beschikbaar

Plankaart Siberiie West

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *